Kan ik zonnepanelen kopen op afbetaling? 

Er is geen twijfel over mogelijk: energie is aardig duur. Meer en meer mensen zijn bezig met het besparen op energie door kleine aanpassingen te maken. Zo worden gloeilampen door led lampen vervangen en er worden energiezuinige apparaten aangeschaft.

Een andere, duurdere maar goed werkende manier om energieverbruik te verminderen, is door zonnepanelen aan te schaffen. Niet iedereen heeft het geld om het bedrag voor deze investering in één keer af te betalen. Daarom kun je zonnepanelen kopen op afbetaling!

Wat zijn zonnepanelen? Alle voordelen op een rijtje

Je hebt, na het ontvangen van een hoge energierekening, gekozen voor zonnepanelen kopen op afbetaling. Wat zijn alle voordelen precies die je dan verkrijgt?

Allereerst is de zon een natuurlijke en onuitputbare bron van energie. Je produceert op duurzame wijze je eigen energie doordat de panelen het licht van de zon omzetten in gratis elektriciteit. 

Daarnaast is het gebruik van zonnepanelen duurzaam. De panelen stoten geen CO2 uit, wat betekent dat het milieu niet verder vervuild wordt.

Tot slot zijn zonnepanelen natuurlijk voordelig voor je portemonnee. Je verbruikt minder energie, waardoor de rekening omlaag gaat.

Hoe zit het met het onderhoud?

Het onderhouden van je zonnepanelen is enorm eenvoudig. Eventueel vuil dat op de panelen terecht komt, wordt door regen en sneeuw vanzelf weggespoeld. Het is wel verstandig om regelmatig te controleren of dit ook daadwerkelijk is gebeurd. Mocht er vuil achtergebleven zijn op de panelen, kun je dit het best verwijderen zodat ze optimaal werken.

Wat kosten zonnepanelen?

De voornaamste reden dat er getwijfeld wordt over het aanschaffen van zonnepanelen, komt door de prijs. Voor velen ligt deze redelijk hoog. Het is gebruikelijk om tussen de 10 tot 12 zonnepanelen aan te schaffen en voor dit aantal betaal je gemiddeld rond de €4.500.

Het is wel belangrijk om te weten dat deze invstering zich vaak binnen 10 jaar terugbetaalt. Zie je er toch tegenop om in één keer zo’n groot bedrag te betalen? Dan kun je altijd zonnepanelen kopen op afbetaling. Zo betaal je het bedrag in termijnen, een optie die het voor veel mensen een stuk aantrekkelijker maakt!