Hoe kies je apparaten die jouw energiefactuur helpen verlagen?

De energierekening wordt steeds hoger. Mensen hebben veel verschillende apparaten in huis, die ook meer energie gaan gebruiken. Aan het einde van het jaar kun je dus schrikken van de kosten die je gemaakt hebt. Echter zijn er mogelijkheden om jouw factuur aanzienlijk te verlagen. Hiervoor kun je gaan kijken naar apparaten die energiezuinig zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld al verschillende apparaten waar een timer op te vinden is. Hiermee beperk je direct het verbruik en kun je ook niet meer vergeten om ze uit te zetten.

Slimme apparaten aanschaffen

Naast de timers zijn er ook apparaten die je op een afstand nog uit kunt zetten. Deze slimme apparaten worden door middel van een netwerk verbonden aan bijvoorbeeld jouw telefoon. Zo kun je altijd controleren welke apparaten nog aan staan en met een druk op de knop zet je ze uit. Ook dit kan weer een flinke besparing op gaan leveren. Jouw apparaten staan ook hiermee niet meer te lang aan, terwijl je er ook niet voor in de buurt hoeft te zijn. Zet ze dan wel helemaal uit en niet op stand-by. De stand-by functie zal namelijk alsnog energie verbruiken en extra kosten met zich meebrengen.

De nieuwe voorschriften bekijken

De grootste besparing krijg je echter door de installaties overeen te laten komen met de voorschriften. Er worden regelmatig nieuwe voorschriften opgesteld waaraan de apparaten moeten voldoen. Deze apparaten zijn een stuk energiezuiniger dan de ouderwetse apparaten. Het kan daarom goed zijn om te bekijken welke installaties aan vervanging toe zijn, mocht het budget toereikend genoeg zijn. De nieuwe Europese energielabels kunnen jou op de langere termijn een leuk bedrag opleveren doordat je geld terugkrijgt van jouw energieleverancier. Lees je daarom helemaal in en begin vandaag nog met jouw besparing.