De voordelen van een nieuwe cv-ketel

Helaas hebben cv-ketels niet het eeuwige leven: er komt een moment dat de cv-ketel moet worden vervangen. Maar ook wanneer de cv-ketel nog niet aan zijn einde is, kan het voordelig zijn om een nieuwe cv-ketel te laten installeren. In deze blog lees je wat de voordelen van een nieuwe cv-ketel zijn!

Wanneer een nieuwe cv-ketel installeren?

Cv-ketels hebben een gemiddelde levensduur van 12 tot 15 jaar. Na 15 jaar gaat de ketel achteruit: er is steeds vaker een storting, de ketel verliest vermogen en moet vaker worden bijgevuld. Om te voorkomen dat je zonder verwarming of warm water komt te zitten, moet de cv-ketel worden vervangen. De reparatiekosten lopen op den duur ook zo op, dat vervangen een goedkopere optie is. 

Het is dus ook mogelijk om een wat ouder type cv-ketel die nog even mee kan te vervangen door een nieuwe. Dit scheelt al snel 10 tot 30% van de gaskosten. 

Voordelen nieuwe cv-ketel

Dat je je cv-ketel op den duur moet vervangen is dus duidelijk. Dat het soms voordelig is om een iets verouderde ketel te vervangen door een modernere, ook. Maar wat zijn nou precies de voordelen van een nieuwe cv-ketel?

Het belangrijkste voordeel is volgens Cvketel-gids.nl dat je met een nieuwe cv-ketel bespaart op je energierekening. Oudere ketels verliezen vermogen, waardoor er meer gas moet worden gebruikt om de woning op temperatuur te krijgen en te houden. Met de huidige gasprijzen is dit zeker geen pretje.

Een nieuwe cv-ketel werkt een stuk zuiniger en efficiënter. Dat komt doordat nieuwe hr-ketels ook gebruik maken van warmte uit rookgassen om te verwarmen. De nieuwste technieken zorger voor een betere voorziening van warm water. Hierdoor zijn er weinig temperatuurswisselingen. Ook de hogere Cw-klasse van nieuwe ketels zorgt ervoor dat water sneller opwarmt. Een hr-ketel behaald een rendement van 100 tot 107%, wat betekent dat geen van de opgewekte warmte verloren gaat. 

Al deze factoren samen zorgen er voor dat je dankzij de nieuwe cv-ketel niet meer zoveel hoeft te stoken om je woning op temperatuur te krijgen. Je verbruikt een stuk minder gas waardoor je al snel 10 tot 30% bespaart op je energierekening! Je wooncomfort verhoogt ook behoorlijk, je woning heeft constant een aangename temperatuur. 

Als laatste verhoogt een nieuwe cv-ketel de waarde van je woning. Je krijgt namelijk een zuiniger energielabel wanneer je een nieuwe ketel laat installeren. En dat is ook verduurzaming. Op zoek naar iemand voor het installeren van een cv-ketel? Kijk dan op deze website.